Jak ideálně rozložit Quantum Boardy do pěstebních stanů?

Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Rozložení světla v pěstebním boxu pro indoor pěstování je jedním z nejdůležitějších faktorů pro dosažení vytoužených výsledků. Zejména bohaté úrody! Mnohokrát nám došel do schránky dotaz na doporučení počtu pěstebních panelů na konkrétní box, takže jsme se vrhli na sepsání tohoto článku, kde vyjmenujeme to nejdůležitější. Představíme si pěstební boxy nejčastějších rozměrů a ukážeme si konkrétní rozložení. Ale každý box je unikát, takže když ti nebude cokoliv jasné, neváhej a ptej se!

Základní pravidlo je, že naše Quantum boardy by od sebe měly být vzdáleny minimálně 15 centimetrů. Jen tak je zajištěno ideální rozprostření světla.

Začněme tedy tím jedním z nejmenších pěstebních boxů pro indoor pěstování, a tím je oblíbená 60×60.

60×60
Pro tento pěstební box budou bohatě stačit dva Quantum Boardy, které se svým výkonem 240W  bohatě a dostatečně osvítí celou plochu. Ve fázi růstu bude velmi dobře plnit funkci i jen jeden růstový Quantum Board.

100×100
U tohoto stanu doporučujeme využít velkem čtyř Quantum Boards. Dohromady nám dají 480W, což je ekvivalent pro sodíkové osvětlení HPS o výkonu HPS 600W. A to je velmi zajímavé srovnání! Tomuto tématu budeme věnovat v budoucnu celý článek 🙂
V růstu doporučujeme použít dva naše růstové panely Quantum Boards.

Pravidlo!

Obecně pak platí, že do velikosti pěstebního boxu od 100x100cm do 120x120cm doporučujeme 4 QB.

240×120
Jako poslední stan si představíme všemi pěstiteli oblíbený pěstební box 240×120, pro který najde své využití 8 Quantum Boards, které krásně osvítí celou plochu tohoto stanu.

Pro růstovou fázi pak doporučujeme 4 panely Quantum Boards.

Shrnutí:
Obecně jde o to držet se zkušenosti, že rozmezí 100×100 až 120×120 je ideální na 4 Quantum Boards panely. Větší (nebo menší) prostor si pak jednoduše každý dopočítá individuálně podle velikosti pěstebního prostoru. Pokud by jste se přesto chtěli s námi poradit ohledně ideálního rozložení světla, neváhejte nám napsat nebo zavolat.

Doporučení:
Z naší zkušenosti můžeme doporučit stany Homebox Ambient. Jsou vybaveny speciální bílou fólií PAR+ a svými vlastnostmi si získaly přízeň i velmi náročných growerů. Díky svému designu navíc výborně splynou s interiérem vaší domácnosti. A tyto stylové stany najdete samozřejmě i u nás v eshopu.

Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email